perjantai 30. heinäkuuta 2010

Pupuhuppari


Eläinteemalla jatketaan! Saanko esitellä pandahupparin edeltäjän, pupuhupparin.

keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Liivimekko farkusta


Tämä farkkumekko on tehty tämän mekon pohjalta. Poistin takakappaleen kaavoista kuminauhapoimutuksen väljyyden ja kuosittelin "henkselit", taskut ja lisäsin sivusaumoihin napituksen.

Kangas on ihanaa kivenharmaata, kukkakuvioitua farkkua. Napit ovat samoja kuin yli vuoden takaisissa Chromophobia-asuissani. Samaa sävyä olevat klipsut olkaimissa viimeistelevät kokonaisuuden.



sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Hameen muodonmuutos


Muistatteko vielä tämän hameen? Sille tapahtui pieni tapaturma silitysraudan kanssa, joten pääsin kohtaamaan sen uudelleen työpöydälläni. Mietimme vaihtoehtoja yhdessä hameen omistajan kanssa, ja päädyimme tekemään hameesta suunnilleen polvimittaisen lyhentämällä sitä ylhäältä (missä silitysjälki oli) sekä alhaalta röyhelöstä, tasapainottaaksemme vaatteen mittasuhteita.

Käytin tähän uuteen hameeseen sen aiemman vyötärökaitaleen, kuminauhat, napin ja vetoketjun. Sivusaumaan upotettua taskua en voinut pelastaa, mutta leikkasin uudet taskukappaleet jämävuorikankaasta ja näin myös polvimittainen hame sai salataskunsa. Jännitin, että helma olisi ehkä turhan runsas poimutettavaksi vyötärölle, mutta poimutus onnistui ja näyttää mielestäni hyvin sievältä!


lauantai 24. heinäkuuta 2010

Laskoshame tyllihelmalla


Laskokset on prässätty ja myös vuori on laskostettu päällyshameen lailla. Takakappaleella on kuminauhavyötärö ja vuorin helmaan on poimutettu tylliröyhelö. Nappi on samanlainen ruusu kuin itselleni tekemässä yläosassa, tosin suurempana versiona.

Hameen alla helmaa kohottamassa on musta organzahame.


perjantai 23. heinäkuuta 2010

Koirahame


Tämä koirahame on ollut minulla varmaan jo vuoden päivät, mutta vasta pari päivää sitten sain aikaiseksi lisätä puuttuvan napin ja napinläven! Nappi onkin tosi söpö, se löytyi Salon Napista, ja sopii hameen tyyliin täydellisesti! Erittäin tervetullut kaveri hakaneulan tilalle.

Hameessa on käytetty kahta eri kangasta. Pilkkukangas löytyi kangaskaupasta ja koiraboordi on tilattu Equilterilta.

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Harmaa laskoshame


Tässä vanhempaa kuvamateriaalia melkein kolmen vuoden takaa! Kuvat ovat koulun valokuvauskurssilta. Silloin studio sijaitsi Halikon toimipisteessä, mikäli joku ehtii ihmettelemään toisessa pikkukuvassa näkyviä tiloja. Tuona päivänä päälläni sattui olemaan hame, minkä olin tehnyt edeltävänä vuotena niinikään koulussa, joten minut istutettiin malliksi valojen alle.

Nämä kuvat otti Eija ja Satu. Käythän kurkkaamassa VintagEija's-putiikkia ja Satunkaa-blogia!

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Kuumin heinäkuu puoleen vuosisataan


Tämä heinäkuu on ollut paikoin kuumin 50 vuoteen! PMMP:n sanoitukset istuvat tilanteeseen varsin hyvin, "on kuivin heinäkuu vuoden '55 jälkeen". Ennen kuin helle uuvutti minut täysin, ehdin ommella itselleni uuden yläosan. Pienensin myös vanhaa itsetehtyä (arviolta n. 5 vuotta?) hametta ja tein uuden alushameen. Korihattuun sitaisin ruusurintakorun avulla koristeeksi pätkän pitsiä.

Kuvaajana kesäillassa toimi tunnettuun tapaan Taru. Kiitos!


keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Alushame mustasta organzasta


Tässä alushameessa on yli 50 metriä röyhelöä - ja vielä saattaa tulla lisää!

perjantai 2. heinäkuuta 2010

Keskikesä


Ostin Eurokankaasta pakanlopun ihanaa, ruusukuvioitua puuvillaa. Kangasta oli 2,5 metriä ja se kului tähän mekkoon viimeisiä palasia myöten. Hihojen pituudesta jouduin tinkimään, ja pään- sekä kädenteiden muotokaitaleista en voinut haaveillakaan (saati käsilaukusta!), joten käytin huolitteluun pitsinauhaa.

Sekä edessä että takana on ohuita hiuslaskoksia. Nappikaupan myyjä löysi pitsivarastostaan väreihin täydellisesti sointuvaa pitsinauhaa ja se pääsi somistamaan röyhelöhelmaa. Napit on päällystetty vyötärönauhaa vastaavalla satiininauhalla.

Kuvaajana toimi taas Taru, kiitos paljon!

Näiden kesäkuvien myötäilemänä toivotan lukijoille ihanaa kesää!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...