torstai 31. maaliskuuta 2011

Tiistaina koululla


Tiistaina pystytettiin messuosasto koulun aulaan. Samana päivänä pidettiin pieni, mukava tilaisuus juhlan kunniaksi, ja siitä jäi kyllä hyvä mieli. :)

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Muinaispuku larppiin

Kuva: Janina Kahela

Mainitsinkin edellisessä tekstissä tehneeni äskettäin larppipuvun. Olen tehnyt vaatteita larppeihin menneinä vuosina muutaman, mutta nyt aiheena oli minulle varsin tuntematon aikakausi, nimittäin rautakausi. En väitä tätä asua täysin aikakautensa mukaiseksi, mutta larppiasuna tämä on sopiva.

Valkoinen, pitkähihainen mekko löytyi kaapista jo valmiiksi. Ompelin sen jokunen vuosi sitten erästä toista liveroolipeliä varten. Nyt ompelin sen kanssa pidettäväksi rautakautisen päällysmekon, niin sanotun "aanuan". Se on varsin yksinkertainen vaate, joka muodostuu suorakulmiosta (tai tässä tapauksessa kahdesta sellaisesta) ja olkasauman sijaan etu- ja takakappaleet kiinnitetään yhteen soljilla.

Lisäksi asua varten tein kaksi huivia, tai paremminkin huolittelin kangaskappaleiden reunat.

Kuten aina, kuvat saat suuremmiksi klikkaamalla.



maanantai 28. maaliskuuta 2011

Turun Kädentaitomessut 2011


Viikonlopun Kädentaitomessut ovat nyt ohi ja kokemus oli hieno! Mistä sitä aloittaisi? Päällimmäisenä jäi mieleen messukävijät, jotka juuri tekivät kokemuksesta niin hienon. Ihmiset tulivat juttelemaan ja onnittelemaan, niin tutut kuin tuntemattomatkin. Tulevan kannalta hienointa oli kävijöiden kiinnostus tuotteisiini ja niiden ihastelu - metsäromantiikalla on paikkansa markkinoilla!

Lyhyellä varoitusajalla sain osastolle kavereiksi Kaisan ja Sorjan. Nämä kuvat ovat ottaneet Kaisa ja Taru, joka oli myös menossa mukana jälleen sunnuntaina. (Lauantaina Taru oli larpissa, minne ompelin hänelle asun, mutta siitä lisää täällä vasta vähän myöhemmin.)


Tämän mekon suunnittelin ja tein juuri näitä messuja varten. Se saikin paljon ihastelua osakseen! Kangas on ihanan tuntuista ja helma on jännittävän muotoinen ihan näin pelkästään henkarilla roikkuessaan. Päälle puettuna se on vielä eläväisempi ja näyttävämpi.

Ihastusta herätti myös valkea kesämekko, joka sekin näkyy tämän kuvan taustalla. Tämä itselleni alunperin syreenipiknikkiä varten tekemäni mekko on aiemmin esitelty täällä, mikäli haluat nähdä siitä lisäkuvia kesäympäristössä.


Käyntikorttini loppuivat lauantaina kesken, mutta onneksi vasta päivän viimehetkillä! Sunnuntaiksi teinkin niitä sitten reilusti lisää. Korttien kääntöpuolta koristi sama kettu, joka on taustakankaassa. Lisäksi pöydällä oli esitteitä Salon seudun ammattiopistolta ja Salon tämän vuoden "kulttuurikuukausista".


Taustakankaan kuvan piirsin alkuviikosta. Oli niin sanotusti erikoinen kokemus, kun tekemäni noin A4-kokoinen piirros muuntui 2,5 metriä korkeaksi kangasjulisteeksi.


Esillä olleet eläinprintit ovat osa opinnäytetyötäni, jota tällä hetkellä työstän. En ole esitellyt niitä täällä blogissa, sillä halusin näyttää ne vasta kun opinnäytetyö on valmis ja paketissa. Yllätyksenä tulleen Nuori Kädentaitaja -voiton myötä eläinprintit tulivat julki vähän suunniteltua aiemmin. ;)


Vähän hassu kuva, olen aika varma että en nukkunut siellä seisaallani keskellä osastoa...

En ollut messuilla myymässä, vaan käytin osaston töideni esittelyyn. Oma yritys on tähtäimessä, mutta sitä ennen on vielä suunnittelua ja valmistautumista, ja sisustusartesaanin paperit aion saada käsiini tämän kevään aikana.


Tämä kuva on perjantailta, kun olimme Tarun kanssa saaneet osaston juuri valmiiksi. Koko muu halli oli tässä vaiheessa vielä täysin tyhjä ompelukone-esittelijän osastoa lukuunottamatta. Halusin taustakankaalla ja ilmassa riippuvilla tuotteilla luoda mielikuvan puun oksiin ripustetuista vaatteista ja kasseista.


Lopuksi suurkiitos kaikille mukana olleille, niin tekijöille, tukijoille kuin kävijöille!

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Vuoden nuori kädentaitaja 2011



Tuntemuksia on vieläkin aika vaikea kuvailla. Tietysti olen hyvin iloinen, ja ennen kaikkea voisin kuvailla voittoa suureksi rohkaisuksi! Vaikka minulla on perheen ja myös opettajien tuki, niin vieraalta raadilta saatu titteli ja kommentit ovat erityisen kannustavia, sillä kilpailussa palkittiin kädentaidot, tekijää ollenkaan henkilökohtaisesti tuntematta.

Kilpailun voiton myötä sain messuosaston Turun Kädentaitomessuilta. Tulkaa moikkaamaan ja katsomaan! Osasto näyttää siltä kuin olin sen suunnitellutkin, ja olikin hauska nähdä, kuinka ideat muuntuivat täydeksi todeksi. Siskoni Taru (joka muuten on ottanut tämänkin kuvan, joka alussa näkyy) auttoi tänään messuosaston kokoamisessa, ilman häntä en olisi saanut ajoissa ollenkaan valmista.

Kädentaitomessut ovat Turun Messukeskuksessa huomenna lauantaina ja ylihuomenna sunnuntaina klo 10-17. Nähdään!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...