lauantai 30. heinäkuuta 2011

"Vaeltaja" - Steampunk-asu kadonneesta maailmasta


Apocalyptica - Kaamos

"My father says that almost the whole world is asleep.
Everybody you know, everybody you see, everybody you talk to.
He says that only a few people are awake,
and they live in a state of constant, total amasement."
Lainaus elokuvasta Joe ja tulivuori

 
Jätän teidät näiden kuvien pariin - kirjoitan vaatekappaleista erilliset kuvaukset myöhemmin, omiin postauksiinsa. Toivottavasti nautitte kuvista yhtä paljon kuin minä asun ompelusta ja kuvaamisesta!







Lue myös

perjantai 29. heinäkuuta 2011

Ne olivat kiireiset viikot

Olette varmaan jo kyllästyneet Kädentaitaja-kisaa koskeviin päivityksiini (1, 2 ja 3), mutta palaan vielä kerran tuohon menneeseen maaliskuuhun. :) Tyhjensin nimittäin pokkarikameran - mitä käytän harvemmin kuin kameraa, jota lainaan Tarulta - ja sieltä löytyi hauskoja kuvia, joita en edes muistanut ottaneeni.


Alle kahden viikon valmistautumisaika kädentaitomessuille - apua, mitä viedä esille?! Aloin etsiä sopivaa tunnelmaa ja värimaailmaa ripustamalla tekemiäni vaatteita ja asusteita seinälle. Heti ensimmäisissä suunnitelmissa mukana olivat pehmeät ruskeansävyt, vaaleanpunainen ja murrettu turkoosi. Näillä mentiin loppuun asti!


Messuseinälle piti saada jotain hauskaa. Koulu oli ihana ja avusti hankintojen kanssa, olen siitä yhä tosi iloinen. :) Seinäkankaan kuvasta minulle oli selkeä suunnitelma alusta asti (lyhyellä aikataululla ei ehdi jahkailemaan kauheasti). Mainitsinkin aiemmin, että piirsin kuvan A4-kokoisena. Tässä kuvassa näkyy valmis, viimeistelty piirros. Toimitin tiedoston eteenpäin ja sitten saatoin vain odottaa, että näkisin, kuinka kuva muuntuu 2,5 metriä korkeaksi kankaaksi...


Saatuani kangaspaketin ja päästyäni kotiin oli ihan pakko avata käärö heti ja ripustaa se esiin katseltavaksi. Kiinnitin sen koukuilla ikkunaan ja levitin sohvan päälle. Onneksi otin tästä kuvan, myöhemmin en olisi varmaan muistanut tehneeni tätä. :) Näyttää hauskalta! Kun saan jostain työhuoneen (tai edes tarpeeksi tilaa), niin tämä on ripustettava jollekin seinälle. Sen edessä saisi otettua kivoja tuotekuvia vaatteista.

torstai 28. heinäkuuta 2011

torstai 21. heinäkuuta 2011

Kirjontatyön viimeisiä pistoja


Viime viikolla aloitettu kirjontatyö alkaa olla jo loppusuoralla. Kuvat ovat salamyhkäisiä siksi, koska haluan näyttää kokonaisuuden valmiina. :) Työ on näytteillä noin kahden viikon sisällä eli palaan tämän suhteen asiaan vasta silloin.

Saman aikaisesti työn alla on muun muassa steampunk-asu Ropeconia varten. Siitä olen tosi innoissani! Materiaalit ovat niin mielenkiintoisia ja on hauskaa ommella sellaisen tyylin vaatteita, mitä ei ole ennen työstänyt (pelkästään ihaillut).

torstai 14. heinäkuuta 2011

Kirjontaa välimatkalla Salo-Helsinki


Eilinen päivä vierähti Helsingissä. Junamatkalla aloitin kirjontatyöni. Kirjonta on ihanan rentouttavaa - voisiko jopa sanoa, että terapeuttista! Ja kun alkuun pääsee eli pistot sujuvat miettimättä, niin voisi vain jatkaa ja jatkaa ja antaa ajatusten liitää (tai sitten olla ajattelematta mitään!). Tämä kirjontatyö on tulee olemaan osanen kokonaisuutta, mikä on esillä Uusikaupunki Biennaalissa elokuussa.


Ensimmäiset pistot, tästä se lähtee. Kirjontakuviokin näyttää peukkua. :)

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Piknik-astiasto hulmuhelmassa - aina mukana!


Tänä kesänä olen ehtinyt tekemään itselleni kaksi mekkoa. Sen toisen esittelin jo aiemmin, vaikka itse asiassa se valmistui vasta toisena - tämän sinivalkoisen mekon tein ensimmäisenä. Käytin molemmissa yläosissa samoja, itsetehtyjä kaavoja, koska olin todella tyytyväinen sen istuvuuteen tässä farkkuversiossa. Totesin, että tämä nimenomainen kaava toimii parhaiten jäykällä ja paksuhkolla materiaalilla - mustavihreän mekon pellavayläosa nimittäin oli liian joustavaa ja "luirua", lopputuloksena liian iso vaate. Enkä ollut viitsinyt ompelun aikana pahemmin sovittaa, koska kaavat oli jo kerran todettu toimiviksi. Vyö tulee kuulumaan sen mekon vakiovarustukseen.

No jaa, tämä riittänee siitä mustavihreästä mekosta! Sillä nythän on kyse tästä farkkuversiosta, ja tästä tykkään tosi paljon. Kesän lemppari! Valkoinen alaosa ei ole ehkä se kaikista kätevin (nyt välttelen suklaajäätelön syöntiä tässä mekossa, nim. Suklaapilkku hameenhelmassa).

Nämä materiaalit ovat odottaneet mallinsuunnittelua ja ompelua varmaan yksi tai kaksi vuotta ja ajatusten hauduttelu taisi kannattaa. :) Kaavoitan itselleni mekon vyötärön aina sen luonnolliselle kohdalle, mutta nyt uskaltauduin kokeilemaan korkeaa vyötäröä ja lopputulos on huoleton ja hauska. Ja sitä paitsi, mitä korkeampi vyötärö, sitä enemmän helmaa ja tätä ihanaa astiasto-kuvioista kangasta!

Ps. Kiitos hovikuvaajalleni Tarulle!

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Ei turnajaisia, vaan vampyyrisirkusta

Kuten viimeksi kirjoittelin, teimme Tarun kanssa uusintakäynnin Keskiaikamarkkinoille katsoaksemme turnajaisia. Matkasimme Turkuun junalla ja markkinoille kävelimme jalan. Rankka, mutta lämmin vesisade tuntui ihanalta näiden hellepäivien jälkeen!

Sadetakeissamme ja yhden sateenvarjon kanssa menimme turnajaispihan luo päästäksemme pitämään itsellemme paikkaa, mutta saimme kuulla, että näytös oli peruttu salamoinnin takia! Todella harmi, mutta ehkä sitten ensi vuonna uusi yritys.


Tämän kuvan myötä ajatukset palaavatkin viime perjantain helteisiin. Sinä iltana kävimme Kaisan ja Tarun kanssa katsastamassa Cirque Draculan. Pelkästään istuessa oli kauhean kuuma ja pelkäsin, että taiteilijoiden hiestä kosteat otteet lipeävät ilmassa roikkuvista vanteista ja tapahtuu jotain kamalaa... Kuuman peiliteltan positiivinen kääntöpuoli oli se, että lähdettyämme ulkoilma tuntui suorastaan ihanan viileältä!

lauantai 2. heinäkuuta 2011

Vanha muuri ja uusi mekko


Kävin eilen Turun keskiaikamarkkinoilla tämän näköisenä (kuvan otti Taru, kiitos!). Oli hauskaa, ja palaamme sinne uudelleen tänä viikonloppuna. Rohan Tallien turnajaisten äänet kantautuivat korviimme suljetulta pihalta niin hienoina, että päätimme ostaa liput ja menemme tarkastamaan näytöksen omin silmin.

Kuvan kesämekon tein itselleni markkinoita edeltävänä päivänä. Tämän mekon ompelu on ollut mielessäni jo jonkin aikaa (ikuisuusprojekteiksiko näitä kutsutaan?) ja ainoastaan vetoketju piti hankkia - kaikki muut löytyivät valmiina. Alaosan kangas on Eurokankaan palalaarista ja yläosan kappaleet on leikattu pellavakangaspalasista, jotka ovat jääneet yli vanhasta ompelutyöstä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...