perjantai 28. elokuuta 2009

Graceful Carousel

Viime syksynä tein vaatetusartesaanin opinnäytetyönä asiakkaalleni Jempulle lolitatyylisen mekon, hupparin ja hiuskoristeet. Tiesin koko opintojeni ajan, että opinnäytetyöni tulisi liittymään japanilaiseen katumuotiin. Sieltä peräisin oleva lolita-tyyli sai minut alun perin kiinnostumaan ompelusta ja hakemaan opiskelemaan vaatetusalalle, joten luonnollisinta oli tehdä aiheeseen liittyvä opinnäytetyö.

Lolita on katumuotityyli, missä pukeudutaan korostetun tyttömäisesti tai naisellisesti edellisiltä vuosisadoilta inspiraatiota etsien. Hameiden ja mekkojen helmat ovat leveitä ja polvipituisia, yläosa on istuva ja paljas iho kätketään hihoilla ja polvisukilla. (Tietoa tyylistä löytää vaikka Enfant Terriblestä.)


Mekko on kokonaan vuoritettu. Helmassa on monia mekkoon kiinteästi liitettyjä osia: piparkakkureunainen päällysosa on vuoritettu, sen alapuolella on röyhelöinen musta alushame ja alimpana on yksinkertaisempi vuorikankaasta tehty, röyhelöhelmainen alushame.

Huppariin siirsin kirjontakoneella Jempun suunnittelemat kuvat. Hän oli täydentänyt selässä olevan karusellikuvan "Graceful Carousel" -tekstillä, mistä sain työlleni nimen.


Yksityiskohtina löytyy hiuslaskoksia, liilaa polvekenauhaa, mustaa pitsiä, päällystettyjä nappeja ja irtorusetteja. Tein seitsemän rusettia, joista neljässä oli koruneulakiinnitys, suurin on kiinnitettävissä napein ja kaksi on kiinnitetty hiuskampoihin.

1 kommenttia:

TK kirjoitti...

Minäkin olen nähnyt japanilaista katumuotia, en vain osannut antaa sille nimeä. Näin sitä täällä koululla - sinun päälläsi! Sinulle se sopi, mutta millaista on keski-ikäisten naisten japanilainen katumuoti?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...