maanantai 11. heinäkuuta 2011

Piknik-astiasto hulmuhelmassa - aina mukana!


Tänä kesänä olen ehtinyt tekemään itselleni kaksi mekkoa. Sen toisen esittelin jo aiemmin, vaikka itse asiassa se valmistui vasta toisena - tämän sinivalkoisen mekon tein ensimmäisenä. Käytin molemmissa yläosissa samoja, itsetehtyjä kaavoja, koska olin todella tyytyväinen sen istuvuuteen tässä farkkuversiossa. Totesin, että tämä nimenomainen kaava toimii parhaiten jäykällä ja paksuhkolla materiaalilla - mustavihreän mekon pellavayläosa nimittäin oli liian joustavaa ja "luirua", lopputuloksena liian iso vaate. Enkä ollut viitsinyt ompelun aikana pahemmin sovittaa, koska kaavat oli jo kerran todettu toimiviksi. Vyö tulee kuulumaan sen mekon vakiovarustukseen.

No jaa, tämä riittänee siitä mustavihreästä mekosta! Sillä nythän on kyse tästä farkkuversiosta, ja tästä tykkään tosi paljon. Kesän lemppari! Valkoinen alaosa ei ole ehkä se kaikista kätevin (nyt välttelen suklaajäätelön syöntiä tässä mekossa, nim. Suklaapilkku hameenhelmassa).

Nämä materiaalit ovat odottaneet mallinsuunnittelua ja ompelua varmaan yksi tai kaksi vuotta ja ajatusten hauduttelu taisi kannattaa. :) Kaavoitan itselleni mekon vyötärön aina sen luonnolliselle kohdalle, mutta nyt uskaltauduin kokeilemaan korkeaa vyötäröä ja lopputulos on huoleton ja hauska. Ja sitä paitsi, mitä korkeampi vyötärö, sitä enemmän helmaa ja tätä ihanaa astiasto-kuvioista kangasta!

Ps. Kiitos hovikuvaajalleni Tarulle!

0 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...