maanantai 6. kesäkuuta 2011

Esiliina pitsein ja kirjonnoin


Tein lahjaksi essun. Tämä oli alunperin joululahja, mutta aika vierähti vauhdilla ja niin essusta tulikin kesä- ja syntymäpäivälahja. :)

Perinteisen essun malli on peräisin Pitsikirjasta, mutta versiossani helma on laajempi ja poimutin sen vyötärönauhalle. Materiaalina tässä on vanha pitsilakana, minkä valkoisen reunapitsin hyödynsin essun helmassa. Vanha, elämää nähnyt lakanapuuvilla on ihanan paksua ja pehmeää! Esiliinan taakse tulevat napit pitäisi oikeasti ommella piiloon nauhan taakse, mutta halusin käyttää nättejä nappeja ja kiinnittää ne esille.

Halusin esiliinaan jotain erityistä, minkä eteen täytyy nähdä jonkun verran aikaa ja vaivannäköä. Valinta oli selkeä, tiesin että nyt on hyvä hetki ottaa esille kirjontakehys ja muliinilangat, ja kirjoa jotakin. Kirjon hyvin harvoin, vaikka kirjonta onkin minusta hauskaa, ja samaan aikaan sekä haastavaa että rentouttavaa. Lopputuloksessa tekijän kädenjälki näkyy niin konkreettisesti. Olisi mukavaa kirjoa enemmänkin - täytyy vain pyristellä itsensä irti nyky-yhteiskunnan hektisyydestä, mikä tahtomattaan tunkeutuu rauhallisimmankin ihmisen mieleen.

Kirjontakuvio linnusta puunoksalla on peräisin japanilaisesta kirjontalehdestä. Jämäkankaalle kirjoin erikseen kukkasen ja lehden, mitkä sitten päällystytin paikallisessa käsityöliikkeessä napeiksi. Pitsin väriksi valitsin laventelinsinisen, mikä tulee mieleeni lahjansaajasta.

Ihanaa viikonalkua kaikille!


4 kommenttia:

Tabsu kirjoitti...

Tulipa todella kaunis! Nuo taskut on kätevän kokoiset :) Olen itse myös ajatellut tehdä samalla ohjeella essun, kun vain sais aikaiseksi.

Tiina kirjoitti...

Kiitos! Olen huomannut, että kun vain jostain saa sen "tönäisyn", minkä avulla projekti lähtee liikkeelle, niin valmista tulee hyvinkin nopeasti! :) Esiliina syntyy yhdessä päivässä, kun hommaan ryhtyy. Ja voi miten ihana onkaan olo, kun saa päälleen sen uuden, itsetehdyn vaateihanuuden... Tsemppiä tekemiseen!

Rinna Pitsiunelma kirjoitti...

Oh, upea! Vanhat lakanat ovat tosiaan ihania. Ja kirjotut napit ovat kuin piste i:n päälle.

Tiina kirjoitti...

Kiitos Rinna! Olin kirjoa taskuihinkin jotain pientä, mutta pitsinauhat olivat kauniit noin itsekseen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...