torstai 19. toukokuuta 2011

Holohonka


Kädentaitomessuilla minulla oli esillä suunnittelemani Holohonka-mekko. Tänään oli tarkoituksenani laittaa tänne blogiin siitä lisää kuvia, mutta kuvausvaloni ei ole tänään parhaimmillaan - eli aurinko on pilvien takana. Siispä esittelen Holohonka II:n, minkä kuvasin jo aiemmin tällä viikolla!

Holohonka on hahmo suomalaisesta kansanperinteestä. Se on riistalintujen kantaemo ja lintuparvien kaitsija. Jotta Holohonka antaisi saalista, häntä varten laitettiin uhreja onttoon puunrunkoon - siitä nimikin juontuu. Holohonka-mekko heijastaa esikuvaansa helmaliepeillään, mitkä ovat kuin siivet, joiden alta lintuparvi saa suojan.

Nähtyään ensimmäisen Holohonkani messuilla, Katariina tilasi itselleen omansa ja yhteensopivan vyön. Sain häneltä työstettäväksi ihanan kankaan, jota onneksi riitti juuri ja juuri, vaikka helmanpidennyksestä sovittiinkin vasta kankaan oston jälkeen. Ja violetti vyö pitseineen on kuin piste iin päälle, sillä se korostaa kauniisti kankaasta löytyviä pieniä violetteja yksityiskohtia.


0 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...