perjantai 27. toukokuuta 2011

Kolme mekkoa, yksi kaava



Äiti oli ostanut kolmea erilaista kangasta ja jokaisesta oli toiveena saada kesämekko. Lupasin tänä viikonloppuna viedä äidille ensimmäisen valmiin mekon, mutta yllätyksenä olinkin tehnyt kaikki kolme valmiiksi. :) Ja miellyttäviä olivat, jokainen!

Piirsin itse kaavat ja pohjana käytin trikoopaitaa, minkä malli oli hyväksi todettu. Lisäsin hieman väljyyksiä, koska mekkokankaista kaksi eivät olleet joustavia. Mustavalkoisesta kukkakankaasta tehdystä mekosta tuli minun ja myös äidin suosikki. Tarkoituksena oli perushihat samasta kukkakuosista, mutta kankaan loppuessa kesken käytin hihoihin mustaa pellavasekoitetta ja "rannekkeisiin" jämäkukkakangasta. Otin vapauden tehdä hihoista pienet puhvit, mikä oli oikea ratkaisu myös mekon saajan mielestä. :)

Mekko on vuoritettu ja siinä on piilovetoketju. Helman päärmäsin käsin, eikä tikkauksia näy muutenkaan ulkoapäin.



Sama kaava, mutta ilman hihoja. Myös tämä on vuoritettu, sivusaumassa on piilovetoketju ja helmanpäärme on ommeltu käsin. Mekkokankaan värit ovat kuin suoraan kesäiseltä rannalta! Kun mittasin mekon pituuden ja merkitsin helman liidulla, oli käytettävä molempia liituvärejäni - sinistä ja valkoista - vuorotellen, koska kankaankuvio sitä vaati. :)



Viimeisenä vähän räväkämmästä kankaasta tehty hellemekko. Liukas ja joustava kangas ei tarvinnut seurakseen vuorikangasta eikä vetoketjua. Mallia väljensin leikkuun yhteydessä (helma alkaa levetä heti kainaloista), mutta sama kaava palveli edelleen.

5 kommenttia:

Neiti Kesäheinä kirjoitti...

Voi miten ihania mekkoja

Tiina kirjoitti...

Nyt pitäisi saada kesämekko (tai kaksi) itsellenikin! Ehtisinköhän...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos jälleen kerran tekijälle <3. Siniraita mekon ajoin sisään Turun reissulla. Äippä.

Tiina kirjoitti...

Hauska kuulla! :) <3

sorja textile and ceramics kirjoitti...

toi räväkkä on mun makuun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...